MINI Countryman

Bekijk ons assortiment

Stijlvol, sportief en stoer. Dan hebben we het natuurlijk over de MINI Countryman. De MINI Countryman is in alle opzichten een geweldige auto. Hij is snel en flexibel. En hij biedt een bijzondere rijervaring. Op deze pagina vind je meer informatie over de MINI Countryman.

MINI Countryman: feiten en weetjes

De MINI Countryman is in 2010 geïntroduceerd als een compacte SUV, een sports utility vehicle. De auto is een allrounder met een stoer design. Hij biedt optimaal rijplezier met alle praktische kenmerken en functionaliteiten van een SUV. Het eerste model van deze serie is standaard uitgevoerd met vier aparte stoelen, maar de auto werd tevens ontworpen met een in delen neerklapbare achterbank. Vanaf het begin waren al verschillende motoren beschikbaar met keuze uit benzine en dieselvaranten. Het meest opmerkelijke kenmerk van de MINI Countryman is de ruimte in deze stoere alleskunner in combinatie met de compactheid van het model.

MINI Countryman John Cooper Works
De zwarte MINI Countryman John Cooper Works met rode strepen
MINI Countryman Cooper S ALL4 met automaat
Automaat in een MINI Countryman Cooper S ALL4-1
Zwarte MINI Countryman Cooper S ALL4
Twee uitlaten bij de MINI Countryman Cooper S ALL4

Geinteresseerd in een MINI Countryman? Bel ons!

Technische specificaties MINI Countryman

De MINI Countryman heeft een lengte van circa vier meter en biedt – in de variant met een volledige achterbank – plaats aan de bestuurder en aan vier passagiers. De standaardversie is uitgevoerd met voorwielaandrijving. Er zijn ook uitvoeringen die over ALL4 vierwielaandrijving beschikken. Die maken de auto ideaal voor lichte offroad-situaties. De benzinemotor als basismodel is een viercilinder motor met 98 pk. De vermogens lopen via zo’n 125 pk op tot 184 pk in de Cooper S Countryman. De top-uitvoering John Cooper Works biedt zelfs nóg meer brute kracht.

De MINI Countryman biedt meer dan voldoende opbergruimte met een kofferbak met een inhoud van maximaal 1.390 liter. De achterbank is neerklapbaar om extra ruimte te creëren. De achterbank is tevens te verschuiven om zo ofwel voor de passagiers achterin maar liefst 13 centimeter extra beenruimte te creëren, ofwel over extra bagageruimte te beschikken. Er is bij het ontwerpen van de MINI Countryman veel aandacht besteed aan het interieur met gebruik van hoogwaardige materialen. Er is dan ook sprake van een premium interieur. Optioneel zijn de stoelen en achterbank uitgevoerd in een stof-ledercombinatie of volledig in soepel leer.

MINI Countryman 1.6 Cooper S interieur pano leer navi
Het interieur van de MINI Countryman 1.6 Cooper S met panoramadak, leer en navigatie
Witte MINI Countryman 1.6 Cooper S
De witte MINI Countryman 1.6 Cooper S met leren bekleding, panoramadak en navigatie
Interieur MINI Countryman 1.6 Cooper S
Het interieur van de MINI Countryman 1.6 Cooper S Chili van Leukwagentje.nl

Wist je dat Leukwagentje.nl actief is op Facebook en Instagram?

Verschillen en overeenkomsten tussen de modellen

Er zijn verschillende modellen binnen de serie MINI Countryman. Het design is in alle gevallen sportief en stoer, maar de beleving is per uitvoering weer anders. Het model One Countryman biedt bijvoorbeeld een volgens kenners typische go kart-sensatie op asfalt. Het dak van dit model is in de carrosseriekleur uitgevoerd en de spiegelkappen zijn standaard zwart van kleur. De Cooper Countryman staat bekend om zijn optimale rijeigenschappen, onafhankelijk van waar gereden wordt. Er zijn voor het dak en voor de spiegelkappen diverse kleuren beschikbaar. De motorkap is vaak voorzien van strepen die in zwart of wit uitgevoerd worden.

De MINI Cooper S Countryman is nog krachtiger en sneller dan de twee hiervoor genoemde modellen. Ook bij dit model wordt de keuze geboden tussen verschillende kleuren voor het dak en voor de spiegelkappen. Bovendien is er sprake van een luchthapper in de motorkap en heeft de grille een extra sportief design. Het ‘S’- logo is een typisch kenmerk van dit model. Verder is de bumper voorzien van extra luchtinlaten. Het topmodel uit deze serie betreft de John Cooper Works Countryman. Deze versie staat bekend om de snelheid die met brute kracht wordt gecombineerd. Hij  is standaard voorzien van vierwielaandrijving. De John Cooper Works Countryman is herkenbaar aan het beroemde JCW-logo en heeft eveneens een extra sportief uitgevoerde grille. Bij dit model is tevens sprake van een bumper met extra luchtinlaten en een motorkap met een luchthapper.

Er zijn diverse uitvoeringen van de MINI Countryman op de markt. Uiteraard variëren die in prijs. De One Countryman is het basismodel uit de serie. Verder geldt dat de prijs uiteraard ook afhankelijk is van de uitvoering en eventuele extra accessoires. Daarin bestaat een zeer ruime keuze.

MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4 Automaat 5-zits
De stoere wielen van de MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4
MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4 Chili Automaat 5-zits
Sportieve zwarte MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4 Chili Automaat 5-zits
MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4 interieur
Bruin interieur van de MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4
MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4 leer
Lederen achterbank van de MINI Countryman 1.6 Cooper S ALL4

De vernieuwde MINI Countryman

De oorspronkelijke MINI Countryman is inmiddels vernieuwd. Het merk introduceert met de nieuwe generatie MINI Countryman zijn grootste en meest veelzijdige model ooit in zijn geschiedenis. De auto is compleet nieuw ontwikkeld en zet, aldus MINI, grote stappen op het gebied van ruimte, functionaliteit, stijl en kwaliteit. De nieuwe MINI Countryman wordt voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg).

De Countryman trekt veel publiek. Mooi dus dat de ruime, kwalitatief hoogwaardige stoelen plaats bieden aan vijf volwassenen. Er is een forse beenruimte, waardoor de langste passagiers ook op de achterbank heerlijk zitten. De bagageruimte is eveneens riant. Zowel voor vakanties als tijdens het dagelijks gebruik komt deze grote laadruimte goed tot zijn recht.

De nieuwe MINI Countryman heeft krachtige proporties; hij is zelfs 20 centimeter langer dan voorganger. De auto biedt vijf volledige zitplaatsen, met veel ruimte en gebruiksmogelijkheden. Er is een nieuwe generatie motoren en transmissies, geoptimaliseerde ALL4-vierwielaandrijving met nog meer efficiency. Helemaal nieuw is de MINI Cooper S E Countryman ALL4: de eerste MINI met plug-in hybride aandrijving.

Zodra de eerste betaalbare gebruikte exemplaren van de vernieuwde MINI Countryman beschikbaar komen, zal Leukwagentje.nl deze aan zijn assortiment toevoegen.

<bronnen: Autoscout24, MINI, Leukwagentje.nl>

Back to top